Bu program sayesinde tek tusla bilgisayarinizdaki o anki goruntuyu kaydedebilirsiniz . Ister monitordeki tum goruntuyu isterseniz o kullandiginiz pencereyi kaydedin . Gerçekten her eve lazım denebilecek türden bir program
Programı indirmek için tıklayın.
İlacını indirmek için tıklayın.
Programın tam sürüm çalışması için ilacını indirmelisiniz.
* Program ve ilacının rar şifresi ” www.asitweb.net ” dir .
İlk olarak programı kurun . Sonra programı çalıştırmadan C:\Program Files\Screenshot Utility ‘ e gelin .
Ordaki ScreenshotUtility.exe isimli dosyanın adını ScreenshotUtilityyedek.exe yapın . ( Eğer dosyanın ismini değiştirme sırasında hata veriyorsa program açık demektir . Aşağıdaki resimdeki kırmızı yuvarlak içine alınan simgeye sağ tuşla tıklayın ve exit e basın . )
Programı kapattıktan sonra tekrar dosyanın adını değiştirmeyi deneyin bu sefer bir sorunla karşılaşmayacaksınız . Dosya ismini değiştirdikten sonra aşağıdaki gibi olması lazım . Daha sonra ilacını indirin . İlacın içindeki ScreenshotUtility.exe dosyasını C:\Program Files\Screenshot Utility ‘ e kopyalayın . Bu dediklerimi yaptığınızda aşağıdaki gibi bir görüntü elde etmeniz lazım .
Daha sonra ScreenshotUtility.exe ‘ ye tıklayarak programı açın . Aşağıdaki gibi Licensed To : TSRh yaziyorsa ilacı basariyla yaptiniz demektir.
Saatin yanındaki fotoğraf makinesi simgesine sağ tuşla tıklayın ve ” Configure ” seçeneğini seçin .
Karşınıza yukardaki gibi bir ekran gelcek .
Capturing
Key Combination : Hangi tuşla ekran görüntüsü yakalamak istiyorsanız bu satıra gelin ve o tuşa basın .
Capture Entire Screen : Ekranın tamamının görüntüsünü çeker .
Capture Active Window : O an kullandığınız pencerenin görüntüsünü çeker .
Saving Files
Directory : Dosyaların hangi klasöre kaydedileceği .
Base Filename : Seçilen dosyaya verilen otomatik isim . Ordaki yazı ” Screen ” olursa resimler Screen1 Screen2 diye adlandırılacak . Kendinize göre ordaki yazıyı ” Resim ” olarak da değiştirebilirsiniz .
Number Of Digits : Dosyaların sonundaki sayının kaç haneli olacağı . Örneğin burdan 4 ü seçerseniz yukardaki yazı da ” Screen ” ise ilk çektiğiniz resim
” Screen1″ sonraki ” Screen2 ” sonraki ” Screen3″ diye devam edecektir .
Format : Burdan ” JPG ” yi seçin . Sağdaki settings tuşuna bastığınızda ordaki işareti sağa sola yaptığınızda yukarıdaki Quality nin sağında yazan sayı değişiyor . O sayıyı 75 olacak şekilde ayarlayın . Grayscale seçeneği çektiğiniz resmin siyah beyaz olmasını sağlar . Progressive ne onu bende bilmiyorum Aşağıdaki gibi ayarlamalısınız .
Settings
Play Sound After Capture : Resmi çektikten sonra klik sesi çıkarır . Bunun seçili olmasını tavsiye ederim diğer türlü insan resmi çektimi çekmedimi diye şüpheye düşüyor
Show Message After Capture : Resim çekildikten sonra mesaj penceresi gösterir . Sinir bozucu bir özellik bunu ticklemeyin derim ben.
Copy Screenshot to Clipboard : Çekilen resmi aynı zamanda kopyalar paint vb. programları açıp yapıştır dediğinizde çektiği resmi yapıştırır . Bunu seçmenize gerek yok bence .
Run On System Startup : Programın windows başlangıcında otomatik olarak çalışmasını sağlar . Bunu mutlaka seçin çünkü her an görüntü almanız gerekebilir eğer ki program açık değilse siz yukarda seçtiğiniz resim çekme tuşuna bassanız da resminizi kaydetmez . Bu özelliği mutlaka seçin .